maanantai 25. elokuuta 2014

Paluu pulpettiin

Ensimmäiset koulupäivät ovat takana ja tuntuu oikein kivalta olla jälleen omiensa parissa ja kunnon hommissa!

Alku on aina hidasta ja epämääräistä. Saimme uudet pukukaapit, haalarit ja hanskat. Hallissakaan ei vielä suurta jonoa ole asiakastöitä, joten kävimme läpi hieman jakson sisältöä ja otimme työnalle joitakin omia kulkupelejä. Ninan ja Akustin kanssa teimme alkuun näitä hommia.

Ninan mautosta alkajaisiksi tutkimme, miksi toinen päiväajovalo ei toimi. Syy löytyi hyvin nopeasti... kaksi kolmesta liitokseen menevästä johdosta oli poikki. Irrotimme puskurista säleikön, jossa valot olivat kiinni. Valaisimessa itsessään ei ollut mitään vikaa, joten opettajan vinkein laitoimme johdonpäihin uuden liittimen. Löysimme uuden liittimen muovisen kuoren ja liittimen sisälle asennettavia 'piikkejä', jotka kytkeytyvät liittimen vastinkappaleeseen mautossa.

'Piikit' liitettiin johdonpäihin samalla tavalla kuin muutkin liittimet, eli puristamalla kuoritun johdonpään ympärille. Piikit työnnettiin liittimen kuhunkin kolmeen aukkoon, 'naps', kunnes ne lukittuivat paikoilleen.

Valon lisäksi vaihdoimme polttoainesuodattimen, öljyt ja huolsimme jarrut.

Vasemmalla on johto, johon on uusi 'piikki' asennettu. Se pujotetaan uuden liittimen perästä sisään ja kuunnellaan, että kuuluu 'naps', jolloin piikki on paikallaan.

Sisällä liittimessä on jo kaksi piikkiä paikallaan (vasemmalla ja keskellä). Oikealla näkyy vielä tyhjä aukko piikkiä varten, joka näkyy taustalla.

Valo saatiin toimimaan!

Takajarrun huoltoa. Huom.: Tehokasta työskentelyä, kun on yksi asentaja per pyörä. ;)

Jarrukenkien pinnat hiastiin kevyesti hiomakankaalla. Sylinterin toiminta varmistettiin liikuttamalla kenkiä. Käytin vääntimenä lenkkiavaimen vartta. 

Jarrurummun kansi. Tämähän irtoaa ulosvetimellä, joka kiinnitetään kuvassa näkyviin renkaan pulttien tappeihin. Ulosvetimen kahvaa nykäistään itseä kohti reippaasti, jolloin nykäyksen voimasta kupu irtoaa rummusta.

Polttoaineensuodatin. Kuva: Nina


Huoltotoimenpiteet tehtiin huolto-ohjelman mukaisesti.


Jekku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti