keskiviikko 27. elokuuta 2014

TO: uitettu Boxter S

TO = työssäoppi

Aluksi työn alla oli Cayenne S, johon tehtiin pieni perushuolto. Öljyt ja suodatin vaihdettiin, sisäilmansuodatin uusittiin, tarkistettiin rengaspaineet ja rasvattiin lukot sekä saranat. Suodattimen tiivisteen unohdin voidella ja tietysti heti tuntui, että ihan perusasiatkin katoavat mielestä, kun on ammattimiesten seurassa 'häröilemässä'.

Seurasin myös toisen Cayennen jarrunesteiden vaihtoa ja sain opastusta laitteen käyttöön. Porscheissa usein täysi vaihto tehdään parin vuoden välein. Enemmän ja vähemmän seikkailin hallissa tutkimassa erilaisia töitä. Eräässä autossa oli ongelmia ahtimien kanssa. Niitä yritettiin herätellä ilmamassamittarien vaihdolla ja eri putkiliitäntöjen tarkistuksella, tuloksetta. Toisessa taas irroitettiin sadetunnistimen kiinnikkeestä anturia, jotta auto voitaisiin viedä tuulilasin vaihtoon yläkertaan. Kolmanteen suoritettiin useita pieniä kampanjaosien vaihtoa ja fiksauksia, koska auto oli menossa täyspuunauksen kautta myyntiin alakertaan.

Boxter S:n kanssa sainkin sitten ihan itsenäisesti edetä, koska sillä ei ollut kiire minnekään. Ongelman nimi oli se, että vedenpoistoaukot olivat menneet tukkoon ja vesi oli tulvinut sisään autoon. Lähdin irrottamaan autosta penkkejä ja mattoja. Jotta maton sai järkevästi koholleen kuivausta varten,oli irroitettava turvavöiden pultit, jalkalistat ja muutamia kiinnikenappeja. Maton alapuolella oli sienimäinen pehmuste/äänieriste, josta pystyin puristamaan vettä aika tavalla. Minulla oli kourallinen rättejä ja ämpäri, johon puristaa vettä. Kun sain enimmät vedet pois maton ja peltilattian välistä, kohotin maton puupalikoiden avulla hieman ilmaan, jotta ilma pääsisi kiertämään lattian tasolla.

Penkin alla olleesta keskusyksiköstä (lähinnä keskuslukitus, penkkisähköt ja mahdollisesti muutamia muitakin osia kattava laite) suorastaan kykeni kaatamaan vettä, joten se oli mennyttä kalua. Laatikkoon yhdistyneet liittimet puhdistin jonkin sortin elektroniikka puhdistusspraylla, josko ne vielä heräisi siitä henkiin. Katsotaan, mitä reppanalle käy...

Pahoittelen kuvien puutetta. Jollakin jäi puhelin kotiin :)


Jekku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti