keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Mautosta on hupia...

Oli ihan must ottaa kuva Kustin puuhista, kun innostui repimään aivan kaiken, mikä vaan irti lähti, mauton sisuksista. Paikkaili lattiassa olleet reiät tuubillisella(!) akryylimassaa, puhdisti koko tilan paineilmalla ja imurilla (sama käsittely matoille), puunasi pesuaineella penkeistä lähtien kaiken, korjasi radiota, jne.... ainakaan intoa ei Kustilta puutu.


Kusti työn touhussa.






Kaikkihan lähti siitä, että edelleen ihmettelimme, miksi mauton jäähdytin vuotaa, vaikka oli juuri käynyt huoltamolla. Uusi jäähdytin on kallis ostos, joten yritimme löytää syyllisen, josko tuon voisi korjata itse. 

Jäähdyttimen ritilästä löysimme sitten pienen nesteläiskän, jonka todettiin jatkuvan jäähdyttimen toisellekin puolelle. Liekö siitä iskeytynyt kivi läpi. Neste kuivatettiin varoen paineilmalla (ettei säleikkö vahingoitu) ja tovin odoteltuamme neste sieltä jälleen hiljalleen tuli esiin. Paineilmamittari oli koko ajan kiinni jäähdyttimen korkin paikalla ja paine hiljalleen laski, joten pieni vuoto siellä selvästi on.

Märkä alue jää jäähdyttimeen lankeavan varjon uumeniin, mutta kyllä se siellä on.

Paineilmalla varovaisesti kuivateltiin märkää aluetta.


Joku ehdotti, että voisimme käyttää jäähdyttimeen laitettavaa paikkausainetta, mutta sitähän ei järkevä asentaja käytä missään tapauksessa. 'Sokeripalat', kuten niitä ilmeisesti kutsutaan, ovat oikeastaan vain erityistapauksia varten. Esimerkiksi, jos jäähdyttimen vuoksi jää tien poskeen, niin sen avulla voi päästä huoltamolle saakka. Varmuuden vuoksi tai varsinaisena korjaustapana sitä ei pidä käyttää. Syy on selvä, sokeripala tukkii kyllä vuotokohdan, mutta huonossa tapauksessa myös kaiken muun hieman ilmaa päästävän aukon. Aineen toimintahan perustuu siihen, että kun se pääsee ilman kanssa tekemisiin, se jähmettyy. Aineen kertyessä epäsuotuisiin paikkoihin, moottori voi ylikuumeta ja koko koneisto voi kärsiä vaurioita.

Jäähdyttimen kohtalo tässä tapauksessa on se, että Kusti pääsee kaikesta päätellen juottamaan syntyneitä reikiä umpeen.


Jenny

Vaikka itse ei ole kaikessa mukana, muiden touhuista voi aina oppia jotakin!


Note to self: jäähdyttimen korjaamisesta tulikin hyvä pointti; älkää käyttäkö pikapaikkauksia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti