sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Jarruputken junttaus

Jarruputkea vaihdettaessa teimme jarruputkeen junttauksen. Tehtävän jälkeen saimme tehdä myös pienen esittelyn aiheesta. Oheisessa videossa on pääesiintyjänä allekirjoittanut ja videon on koostanut Nina.

Junttaushan tarkoittaa sitä, että jarruputken päähän tehdään erityinen muoto siihen tarkoitetuilla työvälineillä, jotta se pitää juntturin paikallaan ja tiivistää putken venttiilin pohjalle, kun putki asennetaan autoon. Juntturi on eräänlainen mutterinnäköinen osa, joka pujotetaan ensin putkeen (kuten helmi nauhaan) ja sen jälkeen tehdään junttaus. Tässä pitää olla sen verran tarkkana, että juntturi on oikein päin, eli kierteet putken päätä kohden.

Alla olevassa kuvassa tarkemmin junttauslaite. Pyöreässä osassa on erilaisia nuppeja, joiden avulla tehdään tarpeeseen soveltuva putken pää. Vasemman puoleisen, pienemmän kahvan alla on kaksi metallimuottia, joiden väliin laitetaan jarruputki. Muotissa on toisessa päässä pieni syvennys, joka sopii edellä mainittuun nuppiin. Ne yhdessä muokkaavat putken päästä halutun näköisen. Oikealla näkyy suurempi kahva, jota kääntämällä nuppi painautuu metallimuotin syvennykseen ja pakottaa putken muotoonsa.



Junttaustyökalu.Kuva lainattu: virtasenkauppa.fi.








Jekku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti