sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Honda Accord sai vaahtopesun

Pahoittelen, oli tylsä aivopieru, ettemme ottaneet yhtään kuvia tästä... :/


Juuri kunnostamamme Honda ajettiin (siis minä) toiseen halliin pesutiloihin. Ja kun ei tietenkään aina asiat mene niin kuin pitää, niin eihän se auto sinne mahtunut. :D Ei muuta, mutta pohja otti kiinni pesutilan lattiassa olevaan nosturijalkaan. Eli auto jäi oven suuhun (kuitenkin niin, ettei se ollut kenenkään tiellä).

Hallissa oli asianmukaiset painepesurit, joista tosiaankin lähti ätäkästi voimaa. Täydellä teholla sai kyllä pitää ihan reilusti kiinni. Sitä tosin vain kokeilimme enimmäkseen lattiaa kohden. Autoon sellainen paine ei tee kovin hyvää yleensä. Pienensimme painetta varressa olevasta säätimestä sopivammalla ja kastelimme auton läpikotaisin.

Otimme ämpäriin reilusti vettä, autoshampoota ohjeen mukaisesti ja upotimme pari kolme sientä mukaan. Sitten vaan jengillä puunaamaan. Tarkasti joka kolo, peili, katto, listat, vanteet, lyhdyt ja pyyhkijän sulat. Huuhtelun aikana pari kohtaa käytiin uudestaan sienellä.

Auto takaisin omaan halliin ja seuraavaksi käteen säämiskät, joilla kuivattiin auto. Säämiskä tulee ensin kastella läpikotaisin ja puristaa niin kuivaksi kuin vain suinkin mahdollista. Sen jälkeen hierotaan auto kuivaksi ja tarpeen mukaan puristetaan säämiskästä vettä pois. Sisältä auton lasit (myös katon lasi) pestiin erityisellä pesuvaahdolla. Muistimme onneksi käyttää muovisuojuksia istuimilla.

Saimme ihan hyvän arvion auton pesusta. Kuulemma normaalisti pesu on välttävää tasoa niin meillä oli lähes kiitettävä. Joku pölyrantu jäi takapuskuriin, mutta opettajilta ei jää mikään huomaamatta. Auton pesu on kuitenkin järjestelmällisyyttä vaativa homma ja neljäänpekkaan tulos voi olla mitä vaan. Mutta hieno siitä tuli silti! :)

Jengissä oli mukana siis Albert, Akusti ja Nina minun lisäkseni.


Kuvituskuva: iStock MrK001


Jekku

Note to self: neljä ihmistä on liikaa yhden auton pesuun, jos tehtäviä ei jaeta järkevästi... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti