perjantai 23. elokuuta 2013

Asentajakilta -teippaus D4 salin oveen

Ovemme D4 -saliin sai tänään komean Asentajakilta -teipin. Minä sain kunnian laittaa sen paikalleen. Sehän sopi, olenhan muuuuutaman teipin eläissäni laittanut. Ehkä vähän taidot ruosteessa, mutta hyvin se siihen paikalleen meni. Pientä haastetta tosin toi, kun kannustusjoukot halusivat välttämättä ängetä ovesta kesken asennuksen...

Ovi ennen tarraa


Asennuksessa apuna oli paineistettu vesisuihkupullo, eli kun pullon kahvasta pumppaa voi tykittää varren kahvasta painamalla suoraan. Veden seassa oli rutkasti saippuaa, joka helpottaa teipin asennusta ja ilmakuplien poistamista. Paras tähän olisi tietysti Fairy, mutta käsisaippualla mentiin.


Otin mitat oven ylä- ja sivukarmeista, että saadaan teippi suoraan ja mahdollisimman keskelle sivuttaissuunnassa. Tässä vaiheessa ovi pyyhittiin hyvin, etteivät roskat mene väliin. Merkit lyijärillä oveen siististi. Sitten tarra (vielä suojapaperissa) oveen kiinni maalarinteipillä.

Kynä, metrimitta ja asennettava tarra

Teipin ollessa paikallaan ja suorassa, avataan kulmasta pieni pätkä suojapaperia ja taitetaan pois tieltä siististi. Pumpulla vesisaippuaseosta oven pintaan ja teippipintaan. Sitten teippi tarkasti merkkeihin ja kumilastalla suurimmat nesteet pois välistä, että teippi pysyy kiinni.


Kuvassa näkyy vesipumpun suutinosa.


Kun alkupään merkit ovat tarkasti pysyneet paikoillaan ja vastapään maalarinteipit, teippi tulee varmasti suoraan. Seuraavaksi vain loppu suojapaperi pois (tai osissa, mikäli siltä tuntuu) ja reippaasti saippuavettä oveen ja teippipintaan. Ripeästi teippi paikalleen ja tarkistetaan, että merkit pitävät kutinsa, koska tässä vaiheessa vielä on helppo korjata teipin asentoa (paitsi jos on alkupäätä jynssännyt kiinni hartiavoimin).

Alkupää on paikallaan, joten loppupää menee suoraan kohdilleen, mikäli kaikki on mennyt kuten pitää.

Lastalla voi vetää tahi työntää. Yllä työnnän keskeltä hieman viistosti ylös.


Lastalla käydään koko teippaus läpi ripeästi teipin asennuksen jälkeen (vielä parempi jos sen tekee keskeltä reunoja kohti), koska jos saippuavesi ehtii kuivahtaa teipin ja oven välissä liikaa niin se on sitten siinä ja pysyy... riippumatta kuplista ja asennosta. Tässä tapauksessa kävi ihan kivasti. Pari pölyhiukkasta jäi väliin, mutta työrauha ei ollut 100%. ;)

Lopuksi pyyhitään sotkut ja lattialle mahdollisesti valuneet saippuavedet, ettei kukaan taita niskaansa.

Jenna ja Milla harjoittelevat showgirlsien elkeitä, jos vaikka joskus päästään esittelemään ryhmärämän projektiautoa.



Jekku

Note to self: jätit sitten sen vesipumpun kuvaamatta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti