perjantai 18. huhtikuuta 2014

MB ML400 4,0CDI vm.-02, ilmastointihuolto

Mersuun ei oltu tehty lainkaan ilmastointihuoltoa sitten tehtaalta lähtiessään, joten oli aika pistää se koneen päähän pörisemään. Tässä huollossa ei ollut mitään muuta poikkeavaa kuin se kummastus, että autossa ei saa ilmastointia päälle ellei sillä lähde ajamaan. Huollon viimeisiä mittauksia ei siis voitu suorittaa eikä ollut aikaa lähteä ajamaan. Asia olisi toki eri, mikäli kyseinen auto olisi ollut ulkopuolisen asiakkaan, mutta tällä kertaa paikallisen opettajan, joka ilmoitti ettei ajoa tarvitse suorittaa.

Paineet kuitenkin olivat hyvät, järjestelmä tiivis ja selvästi kompressorikin toimi mittareista päätellen (ei vain täydellä teholla). HP- ja LP-mittareiden viisarit pumppaavat kevyesti paineen muuttuessa silloin kun kompura toimii.

Konetilassa oli mersussakin tarra, joka ilmoittaa käytettävän kylmäaineen määrän.

Välillä tuntuu, että huoltokone on suunniteltu vain pieniä ajoneuvoja varten, sillä tässäkin huoltoputket olivat aika tiukalla jo.

Huoltoliittimet sentään olivat mukavan kätevästi saatavilla.


Jekku

1 kommentti:

  1. Meidänkin autossa on jotain vikaa ilmastoinnissa. Se täytyisi viedä BMW huoltoon, sillä uskon että autossa on muutakin huollettavaa tai korjattavaa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun meillä ilmastointi temppuilee. https://www.mrvuorinen.fi/

    VastaaPoista