tiistai 25. maaliskuuta 2014

Volvo S40 vm.-03 seisontajarrun kiristäminen

Viikon aiheena on Volvon 320tkm huolto, johon kuuluu kaikkien perinteisten valojen, rakenteiden, rungon ja nippeleiden toiminnan lisäksi jako- ja apulaitehihnojen vaihto. Siitä lisää tuonnempana, mutta kaiken säädön keskellä tein pienen rukkauksen löystyneeseen seisontajarruun. Kiristysmutteri löytyy keskikonsolin peräpään alta. Otetaan ruuvia irti ja kiristetään.

Tässä kohtaa olisi parempi käyttää muoviosien irroittamiseen paremmin soveltuvampaa muovista 'talttaa'. Ei tule niin herkästi naarmuja ja vääntövoima ei ole niin suuri. Tässä laitan pientä ruuvimeisseliä muovin reunan alle konsolin saumojen kohdalta, jolloin vältytään naarmuilta konsolin reunoissa. Muovi napsahtaa itsestään irti ihan hienosti.
Irroitetaan vaihdekepin ympärillä oleva muovi. Avataan ruuvit (x2) muovikkeen alta. Ne melkein näkyvät rusehtavan muovin oikean reunan alta.

CD-kotelon (kyynärtuki) pohjalla on kuminen suoja. Se poistetaan ja avataan nämä pohjassa näkyvät ruuvit, jotta konsoli irtoaa viimein.

Nykäise konsolia ylöspäin. Käsijarru pois päältä. Alla näkyy jo kiristettävä kohde.

Tässä on hyvä katsoa, että levyke, johon vaijerit kiinnittyvät, on suorassa. Eikä esimerkiksi kieli siitä, että toinen vaijeri olisi löysemmällä kuin toinen. Keskellä näkyvää mutteria kiristetään 13mm lenkillä, kunnes käsijarrusta kuuluu n. 5-7 napsausta. Jälkeenpäin on hyvä kokeilla myös, etteivät takarenkaat hankaa silloin kun käsijarru on pois päältä.


Jekku

Note to self: ripeä homma suorittaa itse. Eniten aikaa meni CD-lokerikon pohjalla olevien ruuvien löytämiseen.. jostain syystä kotelon uumeniin en osannut ihan heti katsoa vaan yritin keskikonsolin perällä olevan lokeron sisältä etsiä moneen otteeseen.

5 kommenttia:

  1. kiitos sinä ihana ihminen, pelastit mun päivän just näillä ohjeilla. Ihmettelin vaik kui pitkää mist kiikastaa ku en löytäny noit tokii ruuvei :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun kävit kertomassa, että ohjeista oli hyötyä! :)

      Poista
  2. MOI KÄYKÖ SAMA OHJE VOLVO S40 VUOSIMALLI 1998? (HENKILÖMALLI),KUIN V.2003 OHJE?KÄSIJARRUN SÄÄTÖ!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka. Nyt täytyy myöntää, etten muista. Voi olla hyvinkin mahdollista, että säätö käy samoin.

      Poista
    2. ei käy ainakaan s60 04, liitos/yhdyspala on konsolin kumin alla (oikeasti muovia) ja siinä ei ole säätöä

      Poista