keskiviikko 23. syyskuuta 2015

TO: Peugeot 307 farmari - lisäjarruvalon polttimot

Lisäjarruvalon neljästä polttimosta paloi vain kaksi. Polttimoihin käsiksipääseminen oli hieman haastavaa. Takaluukun verhoilulista pois jarruvalokotelon paikalta ja sen alla oli kaksi pientä reikää korissa, joista olisi pitänyt ymmärtää tyrkätä kahdella ruuvimeisselillä muovisista nipsuista ulospäin. Tämä tieto kaiken googlettamisen jälkeen.

Aluksi olin aikeissa vaihtaa palaneet polttimot, mutta kas, ei polttimoissa itsessään ollutkaan mitään vikaa. Kuvasta näkee rakenteen, jossa keskellä kulkee eräänlainen kisko, mikä yhdistää kerralla kaikki polttimot. Tämä kisko oli saanut kosteutta ikävästi ja rapsuttelin sen santapaperilla kirkkaaksi, jotta kosketus paranisi. Samoin tein polttimon kannoille, joissa oli pientä hyhmää.

Tunnollisen rapsuttelun jälkeen polttimot paloivat jälleen kirkkaasti. Aikaa myöten vika luultavasti uusiutuu, mutta aikaa ei ollut sen enempää hakea ratkaisua kosteusongelmaan.


Polttimot ja niiden kannat. Lisäjarruvalon kotelo ja kisko. Santapaperilla tämä vika saatiin korjattua.

Muovinipsut piti napsauttaa takaluukun sisäpuolelta ruuvimeisselillä, jotta kotelon sai irti.


Jekku

1 kommentti:

  1. Meidänkin Peugeot tarvisi hieman huoltoa. Tuntuu myös, että polttimissa olisi vikaa. Se täytyisi Peugeot merkkihuoltoon viedä viikon kuluttua. Eli yksi viikko vielä jäljellä pyörän selässä. Ikävä juttu sinänsä kun pakkanenkin paukkuu! https://www.vantaanautokorjaamo.fi/merkkihuolto

    VastaaPoista